Passa på! Vissa objekt
har begränsade platser

Om oss

26 februari 2021

Publicerat av:
Investr
Konkurrensen om lukrativa investeringar har hårdnat, och fler och fler flyttas längre och längre ut på riskskalan i jakten på tillväxt. Det har resulterat i en snudd på ohållbar situation för vanliga människor att hitta rimliga och attraktiva investeringsalternativ.

Vi på Investr ser det som vårt uppdrag att förändra branschen till det bättre, och skapa ett mer begripligt investeringslandskap för vanligt folk. Vi vill göra det snabbare och enklare för investerare att bli ihopmatchade med investeringsalternativ som passar deras personliga målsättningar, risknivå och behov.

Vi på Investr är väl medvetna om att det knappast existerar någon “one size fits all”-produkt. Av just den anledningen har vi byggt en tjänst som hittar och genererar en personaliserad lista på investeringar som passar just din riskprofil.

Den personaliserade listan med investeringar och sparkonton baseras på ett antal uppgifter som du som användare fyller i:

 • Vad för typ av placering du är ute efter
 • Din riskvilja
 • Hur mycket pengar du önskar investera
 • Din sparhorisont

På Investr står vi alltid på kundens sida och agerar utifrån kundens bästa. Vi vill bidra med så mycket nytta som möjligt för dig som ska ta ett privatekonomiskt beslut.


Vad är Investr?

Investr är en gratis jämförelsetjänst för att hitta de bästa investeringarna till lägst risk just nu, så att du som användare ska kunna ta så välinformerade beslut som möjligt.

Vår tjänst avslöjar alltid räntorna och avkastningen direkt, så att du själv kan jämföra investeringarna och tjäna mer pengar. I varje räkneexempel ser man dessutom enkelt avgifter, den underliggande tillgången, samt andra detaljer som kan vara bra att känna till.

Vision

Vi på Investr strävar efter att hjälpa våra användare att accelerera sin resa mot ekonomisk frihet. Vi är övertygade om att en stark privatekonomi är grunden för trygghet och livskvalitet.

Kärnvärden

 • Korrekt information. Vi jobbar kontinuerligt med att uppdatera information så som räntor, krav, uppläggningsavgifter med mera.
 • Ärlighet. Uppriktighet och tydlighet är något vi värdesätter högt. Även om vi har ett samarbete med de företag vi listar på vår plattform så är alla recensioner helt objektiva, och vi ger er en ärlig bild med för- och nackdelar.
 • Teknologi i framkant. Vi försöker hålla vår plattform i den absoluta framkanten vad gäller teknologi och design. Allt för att du som användare ska kunna ta till dig informationen så enkelt som möjligt, och i den enhet som du föredrar.

Tillit är nyckeln till vår framgång!

Skälet till vår snabba tillväxt och den enorma populäritet vi uppnått bland användare är helt och hållet tack vare vårt fokus på att lösa användarnas problem.

På Investr jobbar vi ständigt efter att försöka leverera vad våra användare är i behov av, och skapa den bästa tänkbara användarupplevelsen.

Glada användare och en transparent affärsmodell är hemligheten bakom vår succé!

Affärsmodell

Vår affärsmodell är enkel – vi hjälper människor att investera pengar och därigenom att stärka sin privatekonomi. Vi på Investr erhåller en hänvisningsprovision via så kallade affiliatelänkar för förmedlade kunder. Provisionen påverkar inte dig som kund, utan är något som företagen tar från sin marknadsföringsbudget.

Våra affärsmål

 1. Klipp ner tiden folk tillbringar på att hitta bästa investeringarna
 2. Simplifiera flödet att ange personliga förutsättningar och riskvilja
 3. Ständigt förbättra och förtydliga jämförelsen av investeringstjänsternas villkor
 4. Nå förstaplatsen bland jämförelseverktyg för investeringar i Norden

Vilka är vi?

Investr drivs av ett gäng passionerade investerare med mångårig erfarenhet av aktiehandel, fundamental analys, och riskhantering i portföljer.

Eftersom vi gör detta som ett passionerat sidoprojekt på kvällar och helger behöver vi dessvärre vara anonyma för att inte riskera att bli av med våra vardagsjobb.

Förhoppningen är att vi inom en snar framtid ska kunna försörja oss på Investr på heltid, och då kunna berätta mer om vår bakgrund!

Drift

Investr U.B. (under bindande) driftas och administreras av vår svenska operatör i Stockholm. Verksamheten är skattepliktig i Sverige och lyder under svensk lagstiftning.


Kontakt

Investr agerar endast som ett oberoende jämförelseverktyg. Vi har därför ingen möjlighet att ge svar på specifika frågor om investeringar, förutsättningar eller liknande.

I de fall du har en sån fråga ber vi dig ta kontakt med aktören som tillhandahåller tjänsten.

Om du däremot vill komma i kontakt med oss för samarbeten eller av liknande skäl så är du mer än välkommen mejla oss på info@investr.se.

Viktig information: Investr är inte en bank, en finansiell rådgivare eller någon form av finansinstitut. Vi jämför endast finansiella produkter och tjänster för att hjälpa användare att spara pengar och tid. Vi är inte ansvariga för felaktiga uppgifter eller felaktigheter i räntor, företagsinformation eller annan information, utan ansvaret ligger hos användaren att göra sin egen research och analys. Man bör alltid kontrollera att informationen är korrekt innan man använder en tjänst eller tar ett investeringsbeslut.

Frågor och svar

Hur kommer jag in kontakt med någon på Investr?
Vill du komma i kontakt med oss kan du helt enkelt skicka ett mejl. Adressen står angiven längst ner i "Om oss"-texten.
Vad är vitsen med att använda Investr?
Tanken med Investr är att göra grovjobbet åt våra användare, så att den som vill bygga en diversifierad portfölj kan hitta de bästa investeringarna snabbt. Med några enkla knapptryckningar får man en lista på investeringsalternativ och deras förväntade avkastning och villkor.
Kan jag använda Investr anonymt?
Definitivt – du är garanterat anonym på Investr. Vi samlar inte in några detaljer om dig eller de val du fyller i. Du är helt anonym och uppgifterna som du fyllt i sparas inte.
Hur funkar verktyget?
Vårt verktyg är enkelt. Du fyller i vilken typ av placering du är ute efter, en grov uppskattning om din riskvilja, hur mycket pengar du vill investera, samt hur lång sparhorisont du har. Sen klickar du på den stora gröna knappen för att generera en lista på lämpliga investeringar. Därifrån kan du sedan välja ut en eller flera olika aktörer (vi rekommenderar 3-4 st för riskspridning) och skapa konto hos dem.
Är alla investeringstjänster seriösa aktörer?
Ja vi på Investr listar bara seriösa aktörer. Bolagen som vi länkar till har alla licenser och krav på regelefterlevnad som krävs, och liknar de krav som storbankerna har. Om du är osäker på någon långivare kan du alltid surfa in till Finansinspektionen och söka upp bolaget där.
Kan vem som helst bygga en portfölj med investeringar?
För att bli beviljad måste du vara 18 år eller mer. Bolagen har satt upp egna villkor kring vad som gäller - vissa kräver att du är 20 år. Det finns ofta även andra varierande villkor, så som krav på minsta insättning, bosatt i Sverige etc.
Hur funkar det att investera pengar online?
Om du önskar att investera pengar via webbtjänster så är det inte svårare än att du behöver fylla i dina uppgifter på bolagets sajt. Därefter granskas din förfrågan, och en handläggare hos bolaget beslutar om de kan godkänna dig eller ej. Ofta är dock hela processen automatiserad, så att du blir godkänd direkt och kan göra din första insättning.
Är det gratis att jämföra investeringar?
Ja att jämföra investeringar hos oss på Investr är och kommer alltid att vara helt gratis för dig som användare. Att behöva betala för att tjäna pengar säger ju emot sig själv tycker vi.