Passa på! Vissa objekt
har begränsade platser

Hur mycket vill du investera?

Belopp
Upp till kr1000000
Sparhorisont
Upp till 20 månader
Borner™ gör en 100% oberoende jämförelse • Sidan innehåller
reklam via annonslänkar • Placeringen baseras på lägsta ränta
Borner™ gör en 100% oberoende jämförelse • Sidan innehåller
reklam via annonslänkar • Placeringen baseras på lägsta ränta

Investera smart

Placera dina pengar tryggt och säkert

chart-2

Attraktiv avkastning

Att nå hög avkastning till låg eller medelhög risk kan vara svårt, men det finns idag ett flertal svenska aktörer som lyckas med just det.

chart-5

Hitta rätt i djungeln

Vi hjälper dig att hitta intressanta investeringar, och presenterar dem rakt upp och ner på den här sajten. Enklare kan det inte bli!

devices

Moderna appar

Att kunna hålla koll på sina investeringar på ett enkelt sätt är självklart för de flesta idag. Det har vi i åtanke när vi väljer ut case.

chart-4

Lågrisk-portfölj

Vad man köper in i sin portfölj påverkar riskbilden. Har du flera portföljer med olika tillgångar i varje har du diversifierat bort mycket risk.

racket

Snabbt & smidigt

Vi vet av erfarenhet att smidiga, digitala tjänster är A och O för den moderna investeraren. Vi väljer bara ut aktörer som är smidiga för kunderna.

regulated

Trygga investeringar

Alla aktörer vi länkar till är svenska, etablerade bolag som är godkända av finansinspektionen. Det är självklart för oss.

INVESTERARE VI HJÄLPT

0
0
0
0

Investera pengar – att tänka på

Om avkastning, risk och insättningsgaranti

Vanliga regler för investeringar

Åldersgränsen ligger oftast på 18-20 år

Betalar skatt i Sverige

Ange var kapitalet kommer ifrån

Att bygga en pengamaskin är bland det bästa man kan ta. Pengarna växer utan att du behöver göra något, och "ränta på ränta"-effekten gör att det blir väldigt mycket efter några år.

Investera pengar du kan avvara

Det är viktigt att bara investera pengar du kan avvara. Pengar som de vet att du kommer att behöva inom till exempel 1 år bör inte investeras i aktier, utan bör istället ligga som en buffert på ett sparkonto eller räntekonto utan bindningstid. Investeringar kan både öka och minska i värde, och bara för att investeringen snittar 8-10% per år så betyder inte det att investeringen går upp så mycket varje år.

Vanliga frågor

Vad är statlig insättningsgaranti?
Den statliga insättningsgarantin på 1 050 000 kr (en miljon femtio tusen) innebär att om banken eller aktören skulle gå i konkurs så kommer du att få tillbaka alla dina pengar av staten - dock bara upp till 1 050 000 kr. Det är därför viktigt att sprida ut ditt kapital på flera olika aktörer.
Måste man ha flera olika investeringar?
Ja om man vill ha en så låg risk som möjligt bör man bygga en diversifierad portfölj. Varje portfölj bör ligga hos olika banker/plattformar och bör bestå av olika typer av investeringar. Till exempel fonder på ett konto, aktier på en annat, fastigheter i en tredje och ett sparkonto med hög ränta hos ytterligare en bank.
Vilken placering ger högst avkastning?
Den förväntade avkastningen i en investering är inte det enda man bör titta på, utan även vilken risk man tar. Inom investeringar är det nämligen inte så enkelt som att bara ta det som har den högsta förväntade avkastningen. Riskspridning är A och O, och långsiktighet likaså. Med det sagt: Akter och aktiefonder har den högsta avkastningen under de flesta tidsperioder. Sett över en konjunkturcykel kan man förvänta sig ca 10%/år.
Hur mycket kan en pengamaskin ge per månad?
En pengamaskin - alltså en portfölj med högavkastande investeringar - brukar i regel avkasta 0,5-1% per månad. Så om du till exempel har en miljon att investera efter en lyckosam bostadsaffär och investerar det, så kan du se fram emot ca 10 000 kr/mån helt per automatik livet ut. Har du mer än så och dessutom låga kostnader är det inte omöjligt att kunna sluta jobba och leva helt på din pengamaskin.
Hur sprider man riskerna bäst?
Riskspridning är otroligt viktigt och något som alla investerare, ekonomer, fonder och banker är överens om. Vi rekommenderar att man öppnar konto hos minst 3-4 olika aktörer inom olika typer av investeringar. Detta för att nyttja den statliga insättningsgarantin optimalt, och ha olika tillgångsslag i sina portföljer.

Get in touch with us today!

Call Now to Speak with an Agent

01234123123

Street Address

Big City,
Big Town,
Europe

Postal Address

Big City,
Big Town,
Europe

Call Now to speak with an Agent

01234123123